- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм „Lost Country“ отвара Фестивал ауторског филма

© Фото : Уступљено СпутњикуФилм „Lost Country“
Филм „Lost Country“ - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Фестивал ауторског филма, 29. по реду, који ће бити одржан од 24. новембра до 1. децембра у Београду. отвориће остварење „Lost Country“ аутора Владимира Перишића.
Популарни ФАФ ће и ове године представити филмска остварења нових, оригиналних и релевантних дела и личних гласова европске и светске кинематографије, поручују организатори.
Пред публиком ће се наћи победнички филмови са престижних фестивала, као и остварења најцењенијих стваралаца данас.

Прича о сопственој револуцији деведесетих

Филм који ће свечано отворити фестивал „Lost Country“ редитеља Владимира Перишића приказује Србију 1996. године, током студентских демонстрација против Милошевићевог режима. Радња прати причу младог Стефана који пролази кроз сопствену револуцију, суочен са чињеницом да је његова мајка портпаролка и саучесница корумпиране власти против које устају његови пријатељи.
Lost Country“ премијерно је приказан на овогодишњем филмском фестивалу у Кану на коме је дебитант Јован Гинић добио награду „Откровење“ за најбољег младог глумца. На недавно завршеном Сарајево Филм Фестивалу Гинић је освојио награду „Срце Сарајева“ за најбољег глумца.
Централне програмске целине Фестивала ауторског филма чине такмичарски и главни програм, док ће селекције Храбри Балкан, Bande à part, Сирово и Мрежа фестивала Јадранске регије представити нове токове у ауторском филму.
Главна локација фестивала биће МТС Дворана, док ће пројекције филмова бити одржане и у Дворани Културног центра Београда, Дому омладине Београда, Југословенској кинотеци, Дому културе „Студентски град” и биоскопу „Сине гранд Раковица“.
Перо и мастионица - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
КУЛТУРА
„Кочићево перо“ додељено књижевнику Ненаду Шапоњи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала