- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нису у питању територије, већ гаранције безбедности земље: Путин о томе докле ће ићи руска војска

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаСамоходни минобацач 2С4 "Туљпан" у зони специјалне војне операције
Самоходни минобацач 2С4 Туљпан у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Током специјалне војне операције у Украјини за Русију није најважније да заузме нове територије, већ да добије гаранције своје безбедности, изјавио је руски председник Владимир Путин.
На пленарној седници Међународног дебатног клуба „Валдај“, главна уредница РТ Маргарита Симоњан упитала је председника где би он желео да се Русија заустави у Украјини.
„Не ради се о територијама. Ради се о гаранцијама безбедности народа Русије и руске државе. А то је сложеније питање од неке територије. (Ради се гаранцијама) безбедности људи који Русију сматрају својом домовином, а ми их сматрамо својим људима“, одговорио је Путин.
Путин је додао да су руске снаге у зони специјалне операције напредовале на 12 сектора.
„Сада видимо шта се дешава на контакт линији – тамо се руске трупе самоуверено осећају на многим правцима и крећу се. Јуче дуж целе линије додира на 12 сектора – ми једноставно не обраћамо тако фундаменталну пажњу на то, али је важно – напредовали смо на 12 праваца“, додао је Путин.
„Негде (је војска напредовала) 300, 400, 500 метара, на две деонице – за 1.500-1.600 метара у дубину. То се једноставно зове побољшање положаја на бојном пољу“, закључио је он.
Руски председник Владимир Путин на пленарној седници јубиларног 20. заседања међународног дискусионог клуба „Валдај“ у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
РУСИЈА
Кључне поруке Путина на Валдајском форуму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала