- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пратите уживо на Спутњику са преводом: Путин се ускоро обраћа на Валдајском форуму

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин, заседање клуба "Валдај"
Председник Русије Владимир Путин, заседање клуба Валдај - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин традиционално се обраћа на пленарној седници XX годишњег заседања међународног дискусионог клуба „Валдај“ у Сочију. Говор руског лидера пратите на Спутњику са симултаним преводом.
Тема седнице је „Праведна мултиполарност: како осигурати безбедност и развој за све“.
Како је рекао портпарол Кремља Дмитриј Песков, обраћање руског лидера биће садржајно и веома важно. Путин обично држи говор, а затим одговара на питања стручњака.
Овогодишње јубиларно XX заседање форума "Валдај" одржава се у Сочију од 2. до 5. октобра. У његовом раду учествује 140 стручњака, политичара, дипломата и економиста из 42 земље Африке, Евроазије, Северне и Јужне Америке.
Путин се традиционално састаје с учесницима „Валдаја“ од оснивања клуба 2004. године. Прва конференција одржана је у Великом Новгороду код Валдајског језера, па отуда и назив форума. Од 2014. године састанци клуба одржавају се у Сочију. Изузетак је 2020. година, када су се десиле промене због пандемије вируса корона: догађај је одржан у Москви, а председник је учествовао путем видео-линка. Прошле године је састанак клуба такође је организован у руској престоници.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала