Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић из Гранаде: Захвалност Шпанији на поштовању целовитости Србије /фото/

© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеАлександар Вучић и Риши Сунак
Александар Вучић и Риши Сунак - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Гранади са премијером Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Ришијем Сунаком о ситуацији на КиМ.
"Одличан разговор са премијером Сунаком. Разговарали смо о ситуацији на Косову и Метохији, региону Западног Балкана и актуелним геополитичким приликама", написао је Вучић на друштвеним мрежама.
Председник је имао и, како наводи, срдачан сусрет са домаћином Самита шпанским премијером Педром Санчезом.

"Поновио сам захвалност Шпанији на разумевању позиција Србије по питању Косова и Метохије и доследној подршци нашем територијалном интегритету", навео је Вучић.

© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеАлександар Вучић и Педро Санчез
Александар Вучић и Педро Санчез - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Александар Вучић и Педро Санчез
Српски председник се састао и са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном и председником Владе Републике Северне Македоније Димитром Ковачевским.

"Кратак сусрет са пријатељима Виктором Орбаном и Димитром Ковачевским пред почетак Самита ЕУ2023ЕС, на којем ће се разговарати о бројним важним темама за данашњу Европу, а надамо се и Западни Балкан", написао је Вучић.

Он се уочи почетка самита састао и са председником Украјине Володимиром Зеленским.
"Кратак и отворен разговор са председником Зеленским о свим важним питањима", написао је Вучић на друштвеним мрежама.
После Зеленског, Вучић је разговарао са председником Владе Великог Војводства Луксембург Гзавијеом Бетелом о свим важним питањима за Србију, а посебно о ситуацији на Косову и Метохији.
"Са Гзавијеом Бетелом о свим питањима од значаја за Србију, а посебно о најновијем развоју ситуације на Косову и Метохији, као и о даљим корацима у циљу смиривања тензија и враћања у оквире дијалога", навео је Вучић.
Такође, састао се и са премијером Краљевине Норвешке Јонасом Гаром Стереом на маргинама самита Европске политичке заједнице у Гранади.
"Добар разговор са премијером Јонасом Гаром Стереом о актуелној ситуацији на Косову и Метохији, билатералним односима Србије и Норвешке", написао је Вучић.
© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеАлександар Вучић, Димитар Ковачевски и Виктор Орбан
Александар Вучић, Димитар Ковачевски и Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Александар Вучић, Димитар Ковачевски и Виктор Орбан
Председник Србије сусрео се у Гранади и са председницом Владе Италије Ђорђом Мелони.
"Срдачан сусрет са Мелони и кратак разговор о најбитнијим темама за даље јачање односа између Србије и Италије, као и о актуелној ситуацији у региону Западног Балкана", написао је Вучић на друштвеним мрежама.
Он је разговарао и са председницом Владе Исланда Катрин Јакобсдотир коју је, како је навео, обавестио о сложеној ситуацији на Косову и Метохији, европском путу Србије, региону Западног Балкана, актуелној геополитичкој ситуацији.
"Изразио сам наду да ћемо заједно радити на јачању билатералних односа Србије и Исланда у свим областима од заједничког интересовања", објавио је Вучић на друштвеним мрежама.
Вучић је навео да је премијерку Јакобсдотир позвао да посети Србију.
Председник Србије је са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем разговарао о јачању сарадње две земље.
Вучић се током самита Европске политичке заједнице у Гранади састао се данас са председником Владе Грузије Ираклијем Гарибашвилијем.
Вучић је навео да је имао одличан разговор са Гарибашвилијем и да га је информисао о чињеницама поводом ситуације на Косову и Метохији, посебно о безбедносним приликама у којима живе тамошњи Срби. Он је казао да је још једном захвалио Грузији на доследном ставу у погледу поштовања територијалног интегритета Србије.
Вучић учествује на самиту Европске политичке заједнице у Гранади.
Он је по доласку на самит рекао да очекује тешке разговоре, као и да ће имати важне билатералне састанке.
Вучић је рекао да ће имати састанак са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и председником Француске Емануелом Макроном, као и са многим другим европским званичницима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала