- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Миротић није дошао у Партизан због политике и цркве“ – Обрадовић открио непознате детаље

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаНикола Миротић
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Било је само питање тренутка када ће Никола Миротић званично постати нови кошаркаш Партизана, међутим „преко ноћи“ се догодио велики обрт и нови кошаркаш Олимпије се огласио са обавештењем да не може у Партизан због претњи. Неколико месеци касније, Жељко Обрадовић открио је детаље о Николином доласку и промени одлуке.
Еуфорија се није стишавала, деловало је да су се Никола Миротић и Партизан договорили и да се само чекала званична објава, међутим код тадашњег кошаркаша Барселоне постајала је велика бојазан због претњи које је добијао, али за које није навео одакле су стигле.
О том случају говорио је Жељко Обрадовић у интервјуу за „Недељник“.
„Испричаћу вам све што ја знам о томе. После неколико разговора са Николом које смо имали и ја и управа клоуба, позвао ме је и рекао да сигурно долази у Партизан. Остало је да се разреше папиролошке ствари између њега и Барселоне и та читава заврзлама. Међутим, ми смо за све то време наставили да комуницирамо. Он је изузетно васпитан момак и сви ти разговори били су пријатни, све је текло како треба, разговарали смо о процесу састављања тима, о играчима које доводимо, плановима, занимао се за сваки детаљ",испричао је Обрадовић како је све почело.
Прошло је две недеље, а онда је уследио Николин позив и саопштење да неће доћи у Партизан због претњи. Обрадовић је покушао да му објасни да ту врсту притиска имају сив у клубу, али да се никада није десило нешто лоше.
„После две недеље таквих разговора позвао ме је и рекао да не може да дође. Кад сам га питао зашто, рекао ми је да су у питању притисци. Објаснио сам му да смо сви ми под притиском, да је то део посла и вређање и очекивања и претње, али да нико није трпео неке последице од тог притиска и да он са тим може да се носи. Тада ми је рекао да је добио неколико позива и да је принуђен да одустане. Рећи ћу вам тачно како је Миротић мени рекао. Није изговорио ниједно име, али ми је рекао да је добио позиве 'из политке' и 'из цркве'“, открио је трофејни српски стручњак.
Миротић није открио имена због којих је морао да одустане од Партизана, међутим замолио је навијаче да га дочекају пријатељски када буде стигао у Београд.
„Није открио ниједно име, али ми је рекао да су у питању људи из политике и цркве, може то и да потврди. Наравно да нас је пореметило то што није дошао, јер смо две недеље мислили да имамо готов посао и размишљали смо да уклапамо и следећа појачања. Када је пропало, морали смо да се преоријентишемо. Ипак, желим да истакнем да не желим да окривим Николу за било шта. Имао сам потребу да кажем навијачима Партизана све што се догодило и да им упутим молбу да све играче дочекају аплаузима и да им покажу да их поштују и да тако докажу своју величину, то је моја искрена молба“, закључио је Обрадовић.
Грб ФК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
СПОРТ
„Срећан рођендан браћо“ – Партизану стигла честитка из Москве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала