- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакл у Истанбулу: Миротић промашио шут за победу – Гудурић спречио већу драму

© Sputnik / Лола ЂорђевићМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
Пратите нас
Кошаркаши Фенербахчеа после продужетка савладали су екипу Олимпије у првом колу Евролиге резултатом 85:82 (19:23, 19:12, 24:19, 14:22, 9:6).
Утакмицу Фенербахчеа и Олимпије перфектно је отворио Марко Гудурић који је турском тиму у првој деоници сам донео девет поена, међутим српски кошаркаш није могао да игра сам па је тако његов тим био у заостатку после првих десет минута игре, а Олимпија је водила 23:19.
Као да се екипа Милана испуцала у првој четвртини па је уследио велики пад у другој у којој су дали само 12 поена, па је на полувремену задовољнији био Фенербахче.
Тим из Турске био је бољи и у трећој деоници, али Олимпија је имала мотивисаног Николу Миротића који је све време доминирао на паркету.
Поново је Гудурић имао значајну улогу када је Папајанису на два минута пре краја послао сјајну асистенцију за плус четири, међутим у самој завршници Мели је везао четири поена и увео утакмицу у продужетке.
Драма се наставила, на 19 секунди до краја продужетка Фенербахче је водио са пет поена предност, а онда је Миротић изнудио фаул за три слободна бацања која је потом и погодио.
Олимпија је решење тражила преко фаула и на линију пенала послали су Марка Гудурића који је био половичан, што је значило да тим из Милана има 13 секунди за шут за три који би донео нови продужетак.
Шут за победу промашио је Никола Миротић који је крајње иронично био најбољи играч меча са дабл-дабл учинком од 27 поена, 11 скокова и једном асистенцијом.
Сјајни Гудурић до краја је уписао 15 поена, скок и асистенцију, док је Вилбекин био најефикаснији у победничком тиму са 19 поена.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
СПОРТ
Кадрови из Србије поново очарали свет: „Замислите да Америка има ово...“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала