- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус приредио спектакл у Кини – срушен је Зверев

© AP Photo / Alberto PezzaliРоман Сафијулин
Роман Сафијулин - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
Пратите нас
Једно од највећих изненађења на Мастерсу у Шангају приредио је Роман Сафијулин, руски тенисер, који је у другом колу елиминисао Александра Сашу Зверева, немачког тенисера руског порекла резултатом 6:3, 6:1.
На турниру у Ченгдуу Роман Сафијулин је после велике борбе у финалу поражен од Саше Зверева, али осим што је то био велики успех за руског тенисера што је уопште стигао до борбе за трофеј, била је то и сјајна школа за предстојеће сусрете са немачким тенисером.
Наредни је уследио већ у Шангају где је Зверев био слободан у првом колу, што му није донело много јер је Сафијулин био изузетно спреман и мотивисан. Рус је најпре елиминисао Ендија Марија, бившег броја један, да би следећи на ред стигао и Саша који је за цео меч успео да освоји само четири гема.
Ниједну брејк лопту Зверев није имао током целог првог сета, док је своју прилику искористио Сафијулин који је посебно бриљирао на мрежи.
У другом сету Зверев не само да није могао до брејка већ је једва стигао и до једног гема на свој сервис. Рус је одиграо фантастичан меч и заслужено се пласирао у треће коло, а такав резултат остварио је тек трећи пут у каријери. Оба претходна треће кола Мастерса играо је ове године у Риму и Мадриду.
Ове године Роман има и четвртфинале Вимблдона и дефинитивно игра најбољу сезону у каријери.
Колико је у доброј форми могло би да се види у наредном мечу у ком се сусреће са Беном Шелтоном, талентованим Американцем.
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
СПОРТ
У Индији сте „милионер“ само ако знате за Новака и Алкараса /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала