- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп спреман да привремено преузме функцију председавајућег Представничког дома

© AP Photo / Jose Luis MaganaБивши америчким председник Доналд Трамп
Бивши америчким председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је спреман да привремено преузме место председавајућег Представничког дома уколико Републиканска партија не може да се договори око другог кандидата.
„Питали су ме да ли бих пристао да прихватим ту функцију на кратко време ради странке, док се не договоре. Не радим ово зато што желим. Урадићу то ако је потребно, ако не могу да донесу одлуку“, рекао је Трамп.
Он је рекао да ће прихватити трећу функцију у хијерархији власти у земљи на „период од 30, 60 или 90 дана“ – док се чланови партије не договоре о дугорочнијој опцији, преноси Фокс њуз.
Функцију председавајућег никада није заузела особа изван Представничког дома, али закон не забрањује ту опцију.
Неколико конгресмена је већ рекло да жели да види Трампа на месту које је упражњено после смене Кевина Макартија услед ситуационог поклапања ставова десног крила републиканске већине и демократске мањине.

Трамп подржао кандидатуру Џима Џордана

У међувремену, Доналд Трамп је данас подржао данас кандидатуру републиканца из Охаја Џима Џордана за председавајућег Представничког дома који би заменио смењеног Кевина Мекартија.
Џордан ће бити „сјајан председник Представничког дома и има моју пуну и потпуну подршку!“, навео је Трамп на друштвеној мрежи „Truth“.
Републиканци Џордан и Стив Скалис из Луизијане надмећу се за место председавајућег Представничког дома, за шта им је потребно 218 гласова.
Избори за председника су заказани за среду, а дан пре тога републиканци ће одржати састанак посланичке групе на којем ће разговарати о кандидатима.
Америчке заставе испред зграде Конгреса на Капитолу - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
ДРУШТВО
Никад виђена сеча глава у Америци – због плаћања рата у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала