- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија се још једном поклонила Србину – страшан преокрет Ивићевог Краснодара за потврду моћи /видео/

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаФутбол. РПЛ. Матч "Динамо" - "Краснодар"
Футбол. РПЛ. Матч Динамо - Краснодар - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2023
Пратите нас
Краснодар, који с клупе води српски стручњак Владимир Ивић, уписао је победу у 11. колу руске Премијер лиге, и то после преокрета у 95. минуту, који је комплетирао Колумбијац Џон Кордоба - 3:2 (0:2). Домаћин је тако учврстио лидерску позицију испред Самаре и Зенита.
Краснодар је апсолутни хит Премијер лиге Русије, а заслуге за то иду бившем фудбалеру Партизана Владимиру Ивићу и некадашњем стратегу Макаби Тел Авива, ПАОК-а и Вотфорда.
Препородио је екипу откако је стигао почетком године и моментално је имплементирао свој стил игре у редове стабилног руског прволигаша. Потврда се свакако огледа у серији фантастичних резултата и лидерској позицији на табели.
Краснодар је у меч са Ростовом ушао као изразити фаворит који у претходних 10 кола није осетио укус пораза. Седам победа и три ремија уз само три примљена и 16 постигнутих голова.
Ипак, гости из Ростова успели су преко Глебова у 23. минуту да шокирају Ивићев тим, а затим и у финишу првог полувремена преко Кохебија да дуплирају предност.
Није се предавао Краснодар упркос чињеници да имају чак два гола заостатка. Спертсјан је после само пет минута игре у наставку преполовио предност, да би од 80. минута до истека судијске надокнаде Краснодар успео у два наврата да затресе мрежу и да креира сензационалан преокрет.
Прво је Комличенко постигао аутогол, да би Колумбијац Кордоба у петом минуту продужетка регуларних 90 минута игре, погодио за тријумф Краснодара.
У суботу у јутарњем термину Зенит је лако изашао на крај са Сочијем, али је нова победа Краснодара оставила исто растојање између лидера и актуелног шампиона - седам бодова после 11 одиграних кола. Другоплласирана Самара има утакмицу мање и у недељу ће гостовати Парију.
Бибрас Натхо - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2023
СПОРТ
Партизан сигуран – Натхо и Захид погодили за нова три бода
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала