- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јасна порука Американцима и на мечу женског фудбала – „Напоље“

© AP Photo / Jon SuperМанчестер јунајтед
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2023
Пратите нас
Манчестер јунајтед посрће у Премијер лиги и Лиги шампиона, због чега су навијачи одлучили да незадовољство због очајних резултата изразе и на мечу женског клуба у ремију са Арсеналом (2:2). На стадиону Лејт Спорт Вилиџу, доминирао је транспарент „Глејзери, напоље“.
Прошле године појавила се информација да америчка породица Глејзер у чијем влаништву се налази славни енглески клуб, разматра продају Манчестер јунајтеда, сли се касније од тога одустало.
Према информацијама с Острва, купац је требало да буде шеик Јасмин бин Хамад ал Тани из Катара. Тада није постојала сагласност свих пет чланова управљачког борда из породице Глејзер за продају клуба у послу вредном шест милијарди евра.
И навијачи „црвених ђавола“ наставили су да проживљавају агонију и пакао.
Из недеље у недељу протестују на трибинама и око Олд Трафорда, тражећи од Американаца да оду и тако спасу клуб који годинама уназад не личи на себе и бележи бледе резултате, а трофеја ни на видику.
Тако је дерби меч другог кола женске енглеске Супер лиге доспео у фокус британских медија због јасне поруке која је доминирала на трибинама: „Глејзери, напоље“. Историја, достојанство, интегритет, све сте то украли“, исписали су резигнирани навијачи Манчестер јунајтеда.
Јунајтедове даме упркос свему ономе што се дешавало ван терена, успеле су после примљеног гола да стигну до преокрета, али су фудбалерке Арсенала голом у финишу сусрета стигне до бода.
Када су фудбалери Јунајтеда у питању, они су у среду поражени од Галатасараја у другом колу Лиге шампиона и заузимају последње место у Групи са Бајерн Минхеном, Копенхагеном и поменутим Галатасарајом.
Наредни меч Јунајтед игра у суботу на Театру снова, где од 16 сати стиже Брентфорд. „Црвени ђаволи“ су у прошлом колу на свом терену поражени од Кристал Паласа резултатом 1:0.
Нема дилеме да ће бесни навијачи славног енглеског клуба наставити традицију „терања“ Американаца, под чијом владавином се клуб срозао на ниске гране...
Чукарички - Олимпијакос - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2023
СПОРТ
Суноврат српског фудбала – само Гибралтар и Естонија нам гледају у леђа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала