- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин слави 71. рођендан – бројни политичари и познате личности шаљу честитке

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2023
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин данас слави 71. рођендан, а бројне честитке већ су стигле, између осталог, и од председника Белорусије Александра Лукашенка који је рекао да је његов животни пут – пример несебичне службе отаџбини.
Белоруски лидер је такође оценио да патриотизам руског лидера, његово поштовање многовековном историјском и културном наслеђу Русије, као и чврста одбрана националних интереса на међународној сцени заслужује народско признање.
„Белорусија високо цени Ваш допринос јачању белоруско-руских веза. Сигуран сам да ће наше поверење допринети динамичном развоју билатералних односа, савезништву и стратешком партнерству“, навео је Лушков у поруци.
Лидер Таџикистана Еномали Рахмон честитао је Путину рођендан телефоном, а током разговора поручио је да је руски лидер дао огроман допринос јачању положаја Руске Федерације на међународној сцени.
Он је уједно и нагласио његову конструктивну улогу у јачању партнерства и савезништва Русије и Таџикистана.
Путину су честитали и лидери Азербејџана, Јерменије, Туркменистана, Јужне Осетије, Чеченије, али и бројне познате личности из културе и спорта.
Између осталих, честитку Путину послао је и боксер Кевин Џонсон који је Путина назвао „најбољим председником на свету“.

Додик честитао Путину рођендан

Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину поводом рођендана.
Иначе, како је раније саопштено из Кремља, иако је данас субота, Путин ће свој рођендан прославити радно будући да ће учествовати у церемонији покретања испоруке руског гаса у Узбекистан из Казахстана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала