- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Незапамћена голеада у Крагујевцу – победа Звезде зачињена невероватном грешком Радничког

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалер Црвене звезде
Фудбалер Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде савладали су Раднички из Крагујевца у 11. колу Суперлиге резултатом 4:3, међутим због велике грешке домаћег тима очекује се да црвено-белима буде регистрована победа службеним резултатом 3:0.
Током првог полувремена меча 11. кола Суперлига између Црвене звезде и Радничког из Крагујевца пало је чак пет голова, односно београдски клуб повео је резултатом 3:2.
Последњи пут када је Раднички из Крагујевца против Црвене звезде успео да упише два гола био је 2015. године, а сада су фудбалери тог клуба црвено-белима два гола дали за 38 минута.
Међутим ни та два гола нису била довољна да Раднички на паузу оде задовољнији јер је Звезда са друге стране дала три.
Изненађење се догодило у 21. минуту када се Матија Глушчевић мирно наместио и упутио прецизан шут у Звездин гол, а само осам минута касније неизвесност је донео Петер Олајинка.
Није прошло четири минута Олајинка је погодио за 2:1, а онда већ у 38. минуту Чинеду доноси изједначење. За 38 минута пало је четири гола, али ни то није било све.
Мајсторију је у 44. минуту извео Мирко Иванић и тако је Звезда на полувреме ипак могла да оде задовољнија.
Фудбалери Радничког у наредних 45 просули су све што су урадили у првом полувремену. Осим што игра није била као током првог дела игра догодила се велика и незапамћена грешка домаћег тима.
У игру је ушао Милан Видовић који је на терену провео 23 секунде после чега је игра заустављена јер играч није био регистрован у записнику. Уместо њега на терен је ушао Урош Томовић, али грешка није могла да се исправи.
У члану 61, стан седам у правилнику Суперлиге пише: На основу поднете жалбе клуба учесника или пријаве Дисциплинског инспектора, биће донета одлука о регистрацији утакмице службеним резултатом 3:0 у његову користи, уколико није постигнут бољи резултат, под условом да је противнички клуб наступио са правилно регистрованим играчем који није уписан у записник пре почетка .
Јасно је да је Раднички прекршио овај члан због чега су се из београдског клуба одмах огласили. Осим те грешке, Крагујевчани су дозволили и нови гол Звезде, односно Иванића који је у 67. минуту погодио за 4:2. Да употпуни спектакл у надокнади је за 4:3 погодио Зорић.
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
СПОРТ
Барселона на ногама, Меси на потезу – да ли ће кренути стопама Бекама и Анрија?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала