- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

И практично и романтично: Московљани сад могу на посао и - речним трамвајем /фото/

© Sputnik / Лидија СимићРечни трамвај у Москви.
Речни трамвај у Москви. - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
Пратите нас
Московљани однедавно, поред метроа и друмског градског саобраћаја, за транспорт по граду имају на располагању и речне трамваје. То им даје могућност да током вожње уживају у романтичном погледу на руску престоницу са воде.
Савремени речни електрични бродови и плутајућа пристаништа представљају нову еру у превозу, креирану коришћењем најновијих руских технологија и опреме. Они су економични, еколошки прихватљиви и удобни за путнике. Са високим плафонима, панорамским прозорима и стакленим кровом и три велика екрана који информишу путнике о рути и станицама, ови бродови пружају несвакидашње искуство путовања.
© Sputnik / Лидија СимићПоред метроа и друмског градског саобраћаја, Московљани однедавно имају и речне трамваје.
Поред метроа и друмског градског саобраћаја, Московљани однедавно имају и речне трамваје. - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Поред метроа и друмског градског саобраћаја, Московљани однедавно имају и речне трамваје.
Речни трамваји су почели да саобраћају по реци Москва 20. јуна 2023. године. Од почетка њиховог оперативног рада, нови вид превоза стекао је значајну популарност међу грађанима и посетиоцима града. Трамваји иду у интервалу од 20-25 минута, а у један стаје до 45 људи.
У предности оваквог вида кретања по Москви уверио се репортер Спутњика који се укрцао у речни трамвај на пристаништу Кијевска, једном од шест тачака одакле полазе бродићи градског превоза. Током вожње са воде се могу видети Руска влада, хотел Радисон Ројал, бизнис комплекс Москва сити.
© Sputnik / Лидија СимићБизнис-комплекс Москва-Сити.
Бизнис-комплекс Москва-Сити. - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Бизнис-комплекс Москва-Сити.
За 150 рубаља (170 динара), колико кошта карта, обезбедили сте себи сат времена ужитка на води. Додуше, карта је викендом дупло скупља – 300 рубаља (340 динара). Карта се може платити банкарском картом или претплатним картицама за московски градски превоз у које су урачунати значајни попусти, док је за децу до седам година улаз бесплатан.
© Sputnik / Лидија СимићПоглед на зграду руске владе са реке.
Поглед на зграду руске владе са реке. - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Поглед на зграду руске владе са реке.
Притом, речни трамваји, који су узгред комплетно произведени у Русији, еколошки су прихватљиви, економични и тихи.
Засад постоји само једна линија којом саобраћа речни трамвај, али се до краја ове године планира још једна.
© Sputnik / Лидија СимићПристаниште речног трамваја у Москви.
Пристаниште речног трамваја у Москви. - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Пристаниште речног трамваја у Москви.
Свака пристанишна платформа је иновациона – пловећа станица са меким клупама за седење, вај-фајем, информационим дисплејем, уредним тоалетима и малим кафеом. Док чекате долазак трамваја могу се направити лепе фотографије са омање терасе.
Ову врсту превоза користе углавном људи који живе или раде у близини пристаништних станица, али има и доста туриста који на овај начин могу да за мање пара приуште себи обилазак града бродићем.
Значај реке Москве за град је огроман. Речни саобраћај престонице оживљава са моментом пуштања у рад Северне речне станице 2020. године. Становници и гости престонице моћи ће да крстаре реком Москвом и са Северне и Јужне речне станице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала