Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштински специјалци уперили оружје и малтретирали раднике КБЦ Косовска Митровица

© AP Photoхитна помоћ на Косову и Метохији
хитна помоћ на Косову и Метохији - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
Пратите нас
Припадници специјалне јединице тзв. косовске полиције зауставили су рано јутрос санитет КБЦ Косовска Митровица, избацивши медицинске раднике из возила, уз уперено оружје и претње да „сваки терориста може да обуче бели мантил“, потврдио је директор КБЦ Косовска Митровица Златан Елек.
Радници су након претреса пуштени, али према речима Елека ово је само још један вид притиска на медицинске раднике који часно и поштено раде свој посао.
„Током синоћњег дежурства радници КБЦ који су се враћали са терена из Београда где су транспортовали пацијента, заустављен су стране од припадника специјалне полиције који су им наредили да напусте возило. Током претреса полицајци су им тражили беџеве и говорили им да сваки терориста може да обуче бели мантил и да се вози санитетом. Ово је још један вид притиска на моје колеге који часно и савесно раде овај посао. Принуђени смо да пацијенте транспортујемо за Београд како би остварили своја права на лечење, а овакви поступци полиције уливају страх и пацијентима и запосленима у Клиничко болничком центру“, рекао је доктор Елек за Косово онлајн.
О новонасталој ситуацији око косовског питања и Западном стезању обруча око Србије погледајте више у емисији „Од четвртка до четвртка“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала