- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин о свом говору на „Валдају“: Ником нисам покушавао да одржим лекцију

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да у свом говору на Валдајском форуму 5. октобра није покушавао никоме да држи лекције, већ је излагао став руске државе.
Како је објавила телевизија „Русија 1“, након завршетка пленарне седнице форума, модератор Фјодор Лукјанов је у разговору са председником на маргинама упоредио његов говор са наступом „доброг учитеља“.
„Нисам ни покушавао никога да подучавам. Покушао сам да слушаоцима и нашим колегама пренесем став руског руководства и Руске Федерације“, нагласио је шеф државе.
Јубиларни 20. Међународни дебатни форум „Валдај“ одржан је у четвртак под мотом „Праведна мултиполарност: Како осигурати безбедност и развој за све“. На почетку пленарне седнице Путин је традиционално одржао уводни говор, који је трајао нешто више од пола сата. Након тога, шеф државе је још три сата одговарао на питања модератора и учесника клуба. Он је, између осталог, говорио о напретку специјалне војне операције, будућности глобалног политичког и финансијског система и ситуацији у руској економији.
Руски председник Владимир Путин на пленарној седници јубиларног 20. заседања међународног дискусионог клуба „Валдај“ у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
РУСИЈА
Кључне поруке Путина на Валдајском форуму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала