- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Трећи пораз у низу за крај – Орлови атерирали и пред Словенијом

© Фото: ЦЕВОдбојка, мушкарци, Србија
Одбојка, мушкарци, Србија - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
Пратите нас
Одбојкаши Србије поражени су у од Словеније – 22:25, 23:25, 21:25 у Токију, у последњем колу квалификационог турнира за пласман на Олимпијске игре у Паризу наредне године. „Плава чета“ остала је без визе и мораће да чека јун и ФИВБ листу како би се домогла Игара.
Из квалификационе Групе Б у којој су били одбојкаши Србије и пре последњег кола све је било познато. Сједињене Америчке Државе и Јапан изборили су се за пласман на Олимпијске игре у Паризу, док ће Орлови морати да чекају јун и надати се да ће бити међу пет селекција које ће на тај начин отићи на највећу светску спортску смотру.
Како су отворили турнир у Токију, тако су га изабраници селектора Игора Колаковића и завршили. На старту пораз од Турске који је показао да ће бити јако, јако тешко.
Серија утакмица са слабијим ривалима и очекиване победе, а онда на крају црна серија и три узастопна пораза од озбиљних противника. Прво од Јапана (3:0), затим од Америке идентичним резултатом и на крају од Словеније.
Словенци су енергичније ушли у меч, диктирали су темпо и на крају су без већих проблема славили с максималних 3:0, по сетовима 25:22, 25:23, 25:21.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
СПОРТ
Алкарас признао – „Искрено, Новак ми је стално у мислима“
Српски одбојкаш Александар Атанасијевић - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2023
СПОРТ
Олимпијске игре и даље само сан – Србија лако пала пред Америком и чека јун
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала