- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Хладан туш за УН“: Захарова о признању Кијева да је покушао да нападне Запорошку нуклеарку

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2023
Пратите нас
Признање начелника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирила Буданова о покушајима напада на Запорошку нуклеарну електрану биће као „хладан туш“ за Уједињене нације, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова у разговору за издање „Известија“.

„МИП је више пута саопштавао да режим украјинског председника Владимира Зеленског користи нуклеарку као 'прљаво нуклеарно оружје' и њиме уцењује Европљане. Русија је свим релевантним организацијама достављала податке који потврђују да је украјинска војска гранатирала Запорошку нуклеарну електрану. Све о чему смо говорили биће и надаље директно потврђивано“, истакла је она.

Захарова је нагласила да су све то време представници УН саопштавали да не могу да утврде из ког правца се изводе напади на Запорошку нуклеарку.
Претходно, начелник Главне обавештајне управе (ГУР) Министарства одбране Украјине Кирил Буданов признао је да су специјалне снаге његовог ресора три пута покушале да нападну и заузму Запорошку нуклеарну електрану, које су руске снаге одбиле.
Портпарол Министарства одбране Русије, генерал-потпуковник Игор Конашенков, саопштио је 19. октобра 2022. о покушају украјинских оружаних снага да се искрцају на леву обалу Каховкског језера и заузму територију Запорошке нуклеарне електране. Према његовим речима, као активним дејствима руских снага које су чувале спољни периметар Запорошке НЕ, непријатељске десантне снаге су уништене.
У наставку погледајте најновије издање емисије Мој поглед на Русију:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала