- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Макаби је добио понуду из Београда, али је изабрао другу дестинацију

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошарка
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2023
Пратите нас
Због рата који данима букти у Израелу, стао је спорт у поменутој земљи. Отказане су све спортске манифестације, а Макабију из Тел Авива је Партизан понудио да мечеве Евролиге игра у Београду, али је „понос Израела“ изабрао по свему судећи Кипар.
Клуб је потврдио да ће нова база Макаби Тел Авива бити „рајско острво“ на које ће прво одлетети инострани кошаркаши, а затим ће им се придружити остатак експедиције, чланови стручног штаба и домаћи кошаркаши.
Макаби је у првом колу Евролиге, само дан пре него што се догодио напад палестинске групе Хамас који је покренуо рат у Израелу, угостио и победио Партизана, а председник црно-белих Остоја Мијаиловић је упутио писмо у ком је позвао пријатеље из Израела да дођу у Београду, да тренирају и играју.
Макаби је због сукоба у Израелу био приморан да одложи меч домаћег првенства са Ирони Кирјатом, после чега је затражио и одлагање меча другог кола Евролиге са Армани Олимпијом.
Одложен је и меч Хапоела из Тел Авива са Вулвсом у Еворкупу, као и утакмица фудбалске репрезентације Израела, која је требало у четвртак да угости Швајцарску у квалификационом мечу за пласман на Европско првенство у Немачкој 2024. године.
Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић  - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
СПОРТ
Партизан понудио помоћ Макабију: „У Београду играјте мечеве Евролиге“
Партизан - Макаби, Евролига - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
СПОРТ
Евролига почела са отказивањем мечева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала