- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија ће уништавати украјинска складишта жита ако тамо буде војна техника

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирања ракета на објекте војне управе Украјине
Лансирања ракета на објекте војне управе Украјине - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2023
Пратите нас
Русија ће уништавати складишта жита и лучку инфраструктуру Украјине ако се тамо буде налазила војна техника и муниција, рекао је стални представник Русије при УН Василиј Небензја на седници СБ УН.
„Ако Украјина користи складишта за жито и лучку инфраструктуру за складиштење муниције и западне војне технике, значи и то ће се уништавати“, казао је Небензја.
Уколико кијевски режим концентрише снаге на неком месту, оно постаје легитимна мета напада, „између осталог, и са становишта међународног хуманитарног права“, додао је руски дипломата.
„Са друге стране, распоређивање тешке технике и система ПВО у стамбеним насељима представља најгрубље кршење истог и доводи до трагедија. Понављамо, Русија не изводи нападе на цивилне објекте и не гађа цивиле. Наше високо прецизно оружје користи се искључиво за уништавање војног потенцијала режима Зеленског и објеката који имају везе са њим“, прецизирао је Небензја.
Русија је раније упутила ноту земљама НАТО-а због испоруке оружја Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Руско Министарство спољних послова саопштило је да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоручујући оружје Украјини. Кремљ је нагласио да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси успеху руско-украјинских преговора и да ће имати негативан ефекат.
Украинские военнослужащие на линии фронта. Архивное фото - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2023
Специјална операција у Украјини
„Украјинске снаге у котлу“: Кијеву предвиђају велики пораз код Купјанска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала