- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Србин добио отказ у Естонији јер је честитао рођендан Путину

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2023
Пратите нас
Тренер футсал клуба Смрсраха из Вијмсе, Владимир Јовановић, добио је отказ јер је на друштвеним мрежама честитао рођендан руском председнику Владимиру Путину, који је у суботу напунио 71 годину.
Како наводе руски медији, Јовановић је уз фотографију лидера Руске Федерације написао "Живи дуго, имењаче. Срби и Руси, браћа заувек", али му се руководство естонског клуба који је тренирао убрзо захвалило на сарадњи.
„Прекинули смо сарадњу због некоректног понашања тренера Владимира Јовановића на друштвеним мрежама. Не можемо себи да приуштимо да се тренер екипе овако понаша у овом тренутку. Јовановић је са разумевањем прихватио ову одлуку, а према његовим речима, објава на друштвеним мрежама није имала никакву политичку позадину“, рекао је Андреј Головин, шеф клуба Смсраха.
Српски стручњак је, са друге стране, нагласио да свако има право на своје мишљење:
„Ја сам спортиста из земље која има своју традицију, као што имају и Естонци. Поштујем свачије мишљење, али нико на овој планети не може да ми каже шта да мислим - то се зове слобода говора, то је демократија. Жао ми је што сам на ту тему доживео ово горко искуство“, рекао је Јовановић, који је преузео дужност тренера клуба крајем децембра прошле године, потписавши уговор на годину и по дана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала