- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Звезда је сила – има тим за плеј-оф Евролиге“

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићШабаз Нејпир
Шабаз Нејпир - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
Пратите нас
Црвена звезда одлично је отворила Евролигу победом против Асвела, а таква партија није прошла испод радара Ерику Мекалуму, иначе брату НБА звезде Си Џеја Мекалума. Он је истакао да црвено-бели ове сезоне поседују тим за плеј-оф.
Дакле, не мисли да ће Звезда бити од седмог до десетог места на крају лигашког дела и да ће играти плеј-ин за улазак у плеј-оф, већ да ће бити међу најбољих шест и одмах обезбедити четвртфинале.

„Ако наставе да контролишу скокове, да овако шутирају тројке... Наравно, неће имати 17 погођених тројки сваке вечери, али оне које су узимали, они нису били тешки, нити невероватни. Они су дошли због протока лопте и напада са Нејпиром, проналазио је решења. Драго ми је да смо видели толико чисту, класичну кошаркашку утакмицу. Црвена звезда је сила и морам рећи, они су плеј-оф тим. Не плеј-ин, већ плеј-оф тим“, истакао је Мекалум.

Потом се надовезао и додатно анализирао црвено-беле.
„Са Гедраитисом имају много више шутера, али и поентерских опција, добро контролишу пик ен рол, пун „величине" се налази на крилима с њим и Хангом, али како они контролишу скок... Звезда је имала 17 офанзивних скокова, а када шутирате 50 одсто за три… Нема ту много промашаја“, казао је брат НБА звезде Си Џеј Мекалума.
 Кошаркаш Црвене звезде Лука Митровић - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
СПОРТ
Један црвено-бели торањ исписао историју – други на излазним вратима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала