- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Научила сам много више да ценим Новака“ – од обожавања Надала до дивљења српском асу

© AP Photo / Kamil ZihniogluНовак Ђоковић на Парис Мастерс тениском турниру у Паризу, у недељу, 3. новембра 2019.
Новак Ђоковић на Парис Мастерс тениском турниру у Паризу, у недељу, 3. новембра 2019. - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
Пратите нас
Наоми Осака, јапанска тенисерка, важи за велику обожаватељку Рафаела Надала и Серене Вилијамс, међутим открила је да је све више почела да се диви Новаку Ђоковићу, најбољем тенисеру света.
Достигнућа Новака Ђоковића из године у годину су све већа и значајнија, а рекорде наставља да ниже и тиме одушевљава не само своје обожаватеље већ оне који су подржавали његове највеће ривале.
Наоми Осака углавном највише воли да хвали Надала, међутим када су је недавно пратиоци на друштвеној мрежи питали ко јој је омиљени играч Јапанка је најпре поменула српског аса.
„Искрено, како одрастам заиста сам научила да ценим Новака много више. Тај човек је невероватан. Сви знају да волим Серену и ценим колико су Надал и Шарапова фокусирани на сваком мечу“, написала је Осака.
Гренд слем шампиона није често јавно говорила о Ђоковићу, али је за њега упитана пред Аустралијан опен прошле године када је српски ас био депортован и није могао да игра у Мелбурну. Тада је истакла да није на њој да говори на ту тему, али да јој је жао што је Новака неко памтити по тој не тако лепој причи.
„Не сматрам да је моје мишљење важно, искрено. Чак и ако кажем шта мислим, биће људи који мисле на један начин и оних који мисле на други. Такође, знам да мишљење једног човека неће променити ништа, само ће проузроковати даље контроверзе. Ситуација је стварно лоша. Он је толико велики играч и тужно је што ће га неки памтити само по овоме. Али такође сматрам да то није на нама тенисерима, то је на влади Аустралије и њеној одлуци да тај случај реши“, рекла је Осака тада.
Јапанска тенисерка вратиће се тенису наредне године, а каријеру је оставила по страни јер је ове године постала мама. Последњу титулу освојила је 2021. године на Аустралијан опену.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2023
СПОРТ
Шок за Циципаса у Кини
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2023
СПОРТ
Алкарас није блистао – али је стигао на „мегдан“ Бугарину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала