- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одјавио је Хрвате и Бугаре и изабрао Србију – Ратков проговорио: „Није било дилеме“

© Фото: Скриншот/ТвитерПетар Ратков, Салцбург, гол на дебију
Петар Ратков, Салцбург, гол на дебију - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије припрема се у Кући фудбала у Старој Пазови за мечеве одлуке са Мађарском и Црном Гором на путу ка Европском првенству 2024. године у Немачкој, а међу Орловима се поново нашао и Петар Ратков који је први пут причао о одлуци да обуче дрес Србије.
Желели су га Хрвати, стајали су у реду и Бугари, али је срце Петра Раткова хтело само Србију.
„Код мене ниједног тренутка није било дилеме, желео сам искључиво дрес Србије и жеља ми се остварила. Имао сам велику подршку моје породице, чекао бих и дуже да је требало да играм за Србију. Сада сам ту и даћу све од себе да допринесем добрим играма и победама своје репрезентације“, рекао је нападач Салцбурга, чије је речи пренео званични сајт Фудбалског савеза Србије.
Талентовани шпиц појавио се још у септембарским акцијама Орлова, али због поведе није био у могућности да заигра у мечевима са Литванијом и Мађарском. Сада би у Будимпешти 14. октобра и три дана касније у Београду на стадиону „Рајко Митић“ против Црне Горе, ситуација могла да буде другачија.
„Обавио сам разговор са селектором Драганом Стојковићем и рекао ми је да сам донео праву одлуку и да је срећан због тога. Испратио сам обе утакмице у септембру, Мађари су нам у Београду нанели непријатан пораз и дали нам додатни мотив да им се реванширамо у Будимпешти. Радује ме најава да ће трибине стадиона у Будимпешти бити испуњене до последњег места“, рекао је Ратков.
Свестан је бивши нападач ТСЦ-а из Бачке Тополе, који се чешће добија прилику у дресу Салцбурга, да га у националном тиму очекује паклена конкуренција за место у нападу. Али, не предаје се, спреман је да се (из)бори за то да буде у плановима селектора Стојковића.
„Митровић, Влаховић, Јовић, Јовељић... То су све сјајни нападачи од којих може доста да се научи. Митровић усам се дивио као клинац, сматрам га за свог фудбалског идола, а сада сам доживео да делимо свлачионицу и да будемо у истом тиму. Упијам сваки његов потез и трудићу се да сваку шансу коју добије искористим на прави начин“, закључио је Петар Ратков, новопечени репрезентивац Србије који је одјавио Хрвате и Бугаре, изабравши да лети с Орловима ка Европском првенству на ком смо последњи пут били давне 2000. године.
Србији је до краја квалификација за ЕП остало још три меча, после двобоја са Мађарима и Црногорцима, у новембру у Србију стижу Бугари.
Мађарска је лидер Групе Г са 10 бодова из четири одиграна меча, другопласирана Србија има исто толико, али и утакмицу више. Трећа је Црна Гора са осам бодова после пет кола.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2023
СПОРТ
Селектор Пикси скратио списак – фудбалери вечитих појачали Орлиће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала