- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Главни руски обавештајац: Западне службе припремају Украјинце за нападе на нуклеарне објекте Русије

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаДиректор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин
Директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
Пратите нас
Западне специјалне службе припремају украјинске диверзионо-терористичке групе за нападе на нуклеарне објекте Русије, рекао је директор Руске спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин.
"Западне специјалне службе припремају украјинске борбене диверзионо-терористичке групе за нападе на нуклеарне објекте Руске Федерације. То је утврђено. Наравно, такве нападе су спречиле наше специјалне службе... Било је покушаја да се нанесе штета Курској, Смоленској и Запорошкој нуклеарки", рекао је Наришкин на маргинама 53. заседања савета руководилаца органа безбедности и специјалних служби ЗНД.
Наришкин је рекао и да ће помоћ Украјини постати јабука раздора у САД уочи председничких избора. Према његовим речима, украјинска тема постаје све токсичнија уочи избора, а раскол се прави између оних који желе да Америка буде напредан држава која решава проблеме обичних Американаца и оних који су спремни, пошто су окорели русофоби, да пренебрегну суштинске интересе Американаца.
"Оставка председника Представничког дома америчког Конгреса је одлична илустрација штетног курса Вашингтона у Украјини", истакао је руски званичник.
Он је рекао да контакти између специјалних служби Русије и Запада у циљу борбе против тероризма постоје али се обим тих контаката драстично смањио.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала