- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија на мукама: шпијунажа, распродат стадион и „прочитан“ систем

© AP Photo / Darko VojinovicСрбија Мађарска
Србија Мађарска - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
Пратите нас
Спектакл у Будимпешти у двобоју Мађарске и Србије практично је загарантован, што потврђује експресно распродат стадион за суботњи меч квалификација за Европско првенство 2024. године. Плануло је 65.000 карата, а селектор Марко Роси који је на клупи Мађара, поручио је да врло добро зна како ће играти Орлови.
И то није све. Огласио се и селектор Црногораца Миодраг Радуловић, који ће предводити „соколове“ 17.октобра на стадиону „Рајко Митић“ у двобоју са Србијом, рекавши да ће он и његови сарадници гледати утакмицу у Будимпешти.
„Пратимо шта се дешава у Србији, нема ту великих тајни, познајемо се добро. Они имају своје жеље, ми своје. Гледаћемо меч против Србије и Мађарске из неколико разлога, а све у склопу припрема да што боље дочекамо меч у Београду“, рекао је Радуловић.
Када је у питању његов колега Италијан Марко Роси, који је надмурио Драган Стојковића Пиксија и Орлове на Маракани (1:2), он је прилично самоуверен пред ново одмеравање снага две најбоље селекције у квалификационој Групи Г.
„Сматрамо да ће Србија играти у мало дефанзивнијој формацији него на почетку сусрета у Београду. Очекујемо да ће Сергеј Милинковић-Савић бити један од тројице у нападу, да неће бити у везног реду овога пута. Једино око чега имамо дилему је улога Немање Гудеља, да ли ће бити штопер или везиста. Што се тиче осталих фудбалера, потпуно смо сигурни у ком систему ће Србија да игра, биће то идентична формација као ова у којој ми играмо“, рекао је Роси.
Сада је на Пиксију да по ко зна који пут изненади саставом, поставком, на „предрибла“ ко некада када је био играч, свог ривала на клупи, и да Србији трасира пут ка Европском првенству на ком није била још од предавне 2000. године у Белгији и Холандији.
Погледајте интервју са Владимиром Јовановићем.
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
СПОРТ
Пикси је тражио ратнике, а „командант“ одбране Србије загрмео: „Спремни смо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала