- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Веома значајна сарадња“: Премијер Републике Српске у Москви на Руској недељи енергетике /фото/

Пратите нас
Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић путује у Москву где ће на позив потпредседника руске Владе Александра Новака учествовати на Међународном форуму „Руска енергетска седмица 2023“.
Вишковић ће се обратити на панелу „Глобално тржиште нафте и гаса: Како проћи кроз период турбуленције?“.
Он ће присуствовати и пленарној седници којом ће председавати председник Руске Федерације Владимир Путин.
Вишковић је за РТРС рекао да је сарадња Руске федерације и Српске веома значајна, те додао да ће у Москви имати низ састанака.
Подсетио је да се Српска снабдева гасом из Русије.
"Разговараћемо и са потпредседником руске Владе Александром Новаком где ћемо захвалити за досадашњу успешну сарадњу. Наша молба ће бити да и у отежаним околностима снадбдевања останемо као један од партнера, пријатељска земља и нација", рекао је Вишковић.
Током радне посете Русији, председник Владе Републике Српске разговараће са потпредседником Владе Руске Федерације Александром Новаком, те имати низ билатералних сусрета са привредницима из Руске Федерације.
У делегацији Владе је и министар енергетике и рударства Петар Ђокић, а учествоваће и министар спољне трговине и економских односа у Савету министара Сташа Кошарац.
Шеста руска недеља енергетике је главни међународни догађај посвећен најактуелнијим питањима из сектора енергетике, који се ове године одржава од 11. до 13. октобра у Москви.
Руска недеља енергетике окупиће представнике руских федералних власти, директоре главних енергетских компанија, индустријске организације и медијску заједницу.
Форум ће представити будућност енергетског сектора Русије и потенцијале за повезану међународну сарадњу у новом геополитичком окружењу.
Друге значајне теме на дневном реду Форума обухватају унапређења у производњи струје, нафте и гаса, хемијском и сектору угља, као и супституцију увоза, дигиталну трансформацију, енергетску транзицију и питање климе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала