- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Потврђено: Враћа се Надал!

© AP Photo / Rick RycroftШпански тенисер Рафаел Надал, Аустралијан опен 2021.
Шпански тенисер Рафаел Надал, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
Пратите нас
Рафаел Надал, прослављени шпански тенисер, званично ће играти на Аустралијан опену, потврдио је Крег Тајли, директор турнира. Шпанац се годину дана касније враћа на место на ком је све стало када је почетком ове сезоне повредио кук.
После навода шпанских медија да би Рафаел Надал могао да игра на Јунајтед купу већ крајем године, стигло је и званично обавештење када се славни „Бик са Мајорке“ враћа на терен и то из Аустралије.
„Очекује нас повратак неких великана, и шампиона који су одсутни вец́ неколико година. Овде можемо ексклузивно да откријемо да ц́е се и Рафа вратити.Одсутан је вец́и део године, а у разговору са њим последњих дана добио сам потврду да ц́е се вратити, због чега смо заиста узбуђени. И знамо да Ник (Кирјос) тренира, тако да очекујемо и њега“, рекао је Крег Тајли за „Најн тудеј”.
Управо у Мелбурну почетком сезоне је и почела Надалова пауза од тениса због повреде кука од које се и даље опоравља. „Краљ шљаке” тренинзима са рекетом вратио се тек недавно, а Аустралијан опен биће први његов турнир после годину дана.
Почетком године на првом Гренд слему у сезони изгубио је од Мекензија Мекдоналда у другом колу после чега је и објавио да се мучи са повредом. Тада је изгубио велики број бодова јер је у Мелбурн стигао да брани титулу. То је била тек друга у каријери за Рафу на Аустралијан опену и то док није било Новака Ђоковића, а прву је освојио још давне 2009. године.
Прослављени шпански тенисер тренутно је 240. рекет света и јасно је да по повратку његова амбиција тешко да ће бити да поново буде први. Такође, Надал је раније нагласио да би наредна сезона могла да буде и последња у његовој каријери, а могао би да је заврши после Олимпијских игара у Паризу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
СПОРТ
Новак са 36 година урадио нешто што Надал није никада
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
СПОРТ
Рафаел Надал опет на терену крајем године?
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
СПОРТ
Спуштена слушалица захукталом Синеру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала