Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У Комитету министара Савета Европе нема консензуса око чланства тзв. Косова

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе испред зграде Савета Европе у Стразбуру
Заставе испред зграде Савета Европе у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
Пратите нас
Министар спољних послова Летоније Кришјанис Каринш и председавајући Комитета министара Савета Европе рекао је данас на седници Парламентарне Скупштине Савета Европе да на нивоу министара СЕ не постоји консензус око чланства такозваног Косова у тој организацији, као и да нема консензуса око става поводом догађаја у Бањској 24. септембра.
Каринш је, одговарајући на питање посланика Приштине Бесника Тахирија - када ће Савет Европе реаговати „на напад 24. Септембра“ на северу Косова, као и шта мисли о међународној истрази „за доказивање умешаности Србије у ове нападе“, рекао да о овом питању нема консензуса „за столом министара Савета Европе“.
„Реалност је да нема консензуса за столом министара Савета Европе. Такође, још увек нема консензуса око чланства Косова у Савету Европе. Желео бих да истакнем да је моје гледиште као министра иностраних послова Летоније да истрагу, наравно, треба предузети. Моја земља је признала независност Косова и подржавамо чланство Косова у Савету Европе и у Европској унији. Ја ћу као министар спољних послова Летоније, све док сам председавајући Комитетом министара Савета Европе, наставити да радим у том правцу“, рекао је Каринш, што је Тахири објавио на свом Фејсбук налогу*, пренео је „Косово онлајн“.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала