- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Западни медији: Дрон-камиказа „ланцет“ ─ најефикасније руско оружје

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаДрон-камиказа "ланцет" на штанду концерна "Калашњиков" у оквиру међународног војног форума "Армија"
Дрон-камиказа ланцет на штанду концерна Калашњиков у оквиру међународног војног форума Армија - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
Пратите нас
Руска војска задаје озбиљне ударе западној техници украјинских Оружаних снага вредној милионе долара, пише Дејвид Хемблинг у чланку за портал „1945“.
„Овај дрон-камиказа показао је да може да погоди широк спектар циљева, укључујући главне борбене тенкове и приземљене авионе далеко изван контакт-линије. Такве карактеристике требало би да буду довољне да западни аналитичари на њих обрате пажњу, али су можда најалармантнији импресивни резултати ‘ланцета’ у борби против артиљерије и система ПВО“, истиче аутор.
Аутор је приметио да је руска беспилотна летелица постала смртна претња за украјинску војску, уништавајући скупу западну оклопну технику.
Он је додао да ‘ланцети’, елиминисањем украјинске противваздушне одбране, омогућавају руској војсци да буде супериорна на небу изнад Украјине.
У септембру је објављено да ће одбрамбена предузећа „Ростеха“ повећати производњу муниције „куб“ и „ланцет“, као и других беспилотних летелица.
Раније је главни конструктор „Зала аеро групе“, која производи ове дронове, Александар Захаров изјавио да ће нова генерација лутајуће муниције „ланцет“ у верзији „изделије 53“ бити практично непобедива за средства противдејства.
Инфографика кавер Ланцет - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА Упознајте руски пробојни скалпел - „Ланцет“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала