- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Познат термин одложеног 171. вечитог дербија

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са 169. вечитог дербија
Детаљ са  169. вечитог дербија - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
Пратите нас
Партизан и Црвена звезда одиграће 20. децембра 171. вечити дерби који је одложен у септембру због Дана жалости, сазнаје Журнал.
Комплетно девето колу Суперлиге Србије које је 27. септембра одложено због убиства тројице Срба у близини манастира Бањска на Косову и Метохији, биће одиграно крајем децембра.
Партизану и Црвеној звезди, као и осталим клубовима у Србији, биће то претпоследњи меч у календарској години, с обзиром на то да ће завеса на јесењи део првенства бити спуштена 24. децембра.
У почетку се лицитирало и спекулисало да ће 171. вечити дерби бити одигран почетком децембра, али се сада дошло до тога да је ово најповољнији термин у пренатрпаном распореду.
Термин у почетку децембра остаје упражњен, па постоји могућност да тада буду одиграни мечеви друге рунде Купа Србије.
Када је дерби Партизана и Црвене звезде у Хумској у питању, и пре него што је проглашен 27. септембар за Дан жалости, подигла се права бура, јер је шампион Србије првобитно захтевао да правду не дели најбољи српски судија Срђан Јовановић, запретивши да неће изаћи на терен.
То није услишено, али је дерби одложен, а у међувремену је смењен председник судијске комисије Дејан Петровић, наследио га је Дејан Сантрач, па ће пред двобој љутих београдских ривала крајем децембра, свега 10 дана пред Нову годину уследили нови избор судија за највећу утакмицу српског фудбала.
Погледајте интервју са Владимиром Јовановићем.
Стадион ФК Црвена звезда пред утакмицу са Шерифом - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
СПОРТ
Како је Звезда од 10 долара успела да направи 105 хиљада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала