- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Ер Србија ће летети за Тел Авив, док ваздушне власти гарантују безбедност

© AP Photo / Darko VojinovicЕр Србија
Ер Србија - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
Пратите нас
Ер Србија наставља да лети на аеродром „Бен Гурион“ у Тел Авиву, докле год израелске ваздушне власти гарантују безбедност, изјавио је за Танјуг капетан и директор летачке оперативе Ер Србије Душан Милатовић.
„За сада је све у реду. Докле год израелске ваздушне власти гарантују безбедност, а они покривају тај коридор којим ми долазимо са севера, летови ће ићи даље. Ми смо у сталном контакту са европским и израелским ваздушним властима и на основу њихових информација доносимо одлуку. Она је за сад таква да се летови настављају“, изјавио је капетан.
Милатовић каже да нема великих разлика између планирања редовних летова и летова у зонама које су захваћене ратом, осим што се ради додатна процена ризика, који обавља одељење за безбедност Ер Србије, заједно са техничким пилотом Ербаса.
„Када укрстимо информације које добијемо од њих, и када на то додамо информацију од наших „хендлера“ (служба за слетање и полетање) у Тел Авиву, онда добијамо праву слику и на основу тога доносимо одлуку да ли ће лет уопште кренути“, објаснио је он.
Коментаришући то што су и даље пуни авиони на летовима ка Тел Авиву, капетан каже да је вероватно реч о грађанима Израела који су се у неком тренутку, од почетка овог сукоба, нашли на територији Србије или других европских земаља и користили Ер Србију да би се вратили својој кући.
Вођа кабинске посаде у Ер Србији Дајана Шупут, изјавила је данас да су српски путници, који су редовним и планираним летом у суботу превезени из Израела, били смирени у моменту када су доспели до авиона и захвални што се враћају кући.
„То је био наш први лет у моменту када је била мало угроженија безбедност од када је све то почело, иако је то био редовно планиран лет, субота на недељу. Што се тиче наших путника, они када су већ доспели до авиона, заиста нису били у паници. Били су смирени и превасходно захвални што смо дошли по њих да их водимо кући“, рекла је она за Танјуг.
Према њеним речима, задатак кабинског особља на летовима у зонама које су обухваћене ратом, као и на свим редовним летовима, је безбедност путника, али и да постоје одређени протоколи који се у мањим детаљима разликују.
„И на редовним линијама и на ванредним специјалним летовима, ту смо да осигурамо безбедност наших путника, чланова посаде, и у крајњем случају, да будемо ту као подршка и да смиримо евентуално оне који су узнемирени“, објаснила је Шупут.
Истраживали смо да ли сукоб Израелаца и Палестинаца може да изазове конфликт много ширих размера:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала