Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Војска Србије добила нови авион, пилоти се обучавали у Шпанији /фото/

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEТранспортни авион ЦАСА Ц-295
Транспортни авион ЦАСА Ц-295 - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
Пратите нас
Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић посетили су данас аеродром „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, где је смештен транспортни авион ЦАСА Ц-295, набављен за потребе Војске Србије.
Вучевићу и Мојсиловићу су представљене намена, могућности и карактеристике тог ваздухоплова уведеног у употребу у Војсци Србије, који ће значајно допринети јачању њених способности, наводи се у саопштењу Министарства одбране.
© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEМилошу Вучевићу и Милану Мојсиловићу су представљене намена,могућности и карактеристике тог ваздухоплова
Милошу Вучевићу и Милану Мојсиловићу су представљене намена,могућности и карактеристике тог ваздухоплова  - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
Милошу Вучевићу и Милану Мојсиловићу су представљене намена,могућности и карактеристике тог ваздухоплова
Министар је разговарао и са пилотима који су се обучавали у Севиљи за управљање авионом ЦАСА Ц-295, као и са техничарима који су се у том шпанском граду, такође, обучавали за основно техничко одржавање овог типа авиона које ће се изводити у Србији те се уверио у њихову обученост и оспособљеност.
Уговором, потписаним са компанијом „Ербас дифенс енд спејс“ из Краљевине Шпаније у фебруару 2022. године, уговорена је набавка два транспортна авиона ЦАСА Ц-295 који ће бити коришћени за транспорт људи и терета.
© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEТранспортни авион ЦАСА Ц-295 набављен за потребе Војске Србије
Транспортни авион ЦАСА Ц-295 набављен за потребе Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
Транспортни авион ЦАСА Ц-295 набављен за потребе Војске Србије
Данашњој посети присуствовали су помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, начелник Управе за развој и опремање Генералштаба бригадни генерал Милан Поповић, шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Милан Еленков.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала