Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Срби у селима одсечени од Лепосавића, полиција поставила бетонске препреке

© AP Photo / Visar KryeziuТзв. косовска полиција
Тзв. косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
Пратите нас
Уз помоћ оклопних возила и камиона са дизалицом такозвана косовска полиција вечерас је поставила бетонске препреке у општини Лепосавић, надомак села Стануловиће, које се налази на линији која ову општину дели од општине Брус. Поред овог села, од Лепосавића је одсечено и село Зрносек, изјавили су мештани за Косово онлајн.
За сада није познат разлог за постављање бетонских препрека.
Они који из ова два села раде у Лепосавићу, сада не могу да дођу до посла својим колима, већ могу само да пешаче 15 километара. Око десетак породица, такође, у том селу одржава куће и бави се пољопривредом на својим имањима.
Како би из Лепосавића изашли на Јариње и вратили се својим кућама, неки мештани су вечерас морали да пређу око 100 километара, док они који су се данас затекли у селу, у понедељак ће до посла морати да превале дуг пут од око 200 километара преко Блажева, Копаоника, Рашке, Рибарића, на прелаз Брњак како би дошли до Лепосавића.
Такође, у близини села Стануловиће се налази и водозахват Јавно комуналног предузећа „24. новембар“одакле се становништво снабдева водом и где повремено одлазе радници који одржавају базен.
У случају да радници не могу до водоснабдевања, то може представљати велики проблем за мештане који пијаћу воду добију из тог захвата, пренео је „Косово онлајн“.
У емисији "Од четвртка до четвртка" опширније о актуелној ситуацији на КиМ:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала