- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Паника у Француској: После Лувра и Версаја евакуисана и железничка станица Гар де Лион /видео/

© AP Photo / Francois MoriПрипреме за церемонију дочека председника Русије Владимира Путина у Версају
Припреме за церемонију дочека председника Русије Владимира Путина у Версају - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
Пратите нас
Након Лувра и Версајске палате, данас је евакуисана и железничка станица Гар де Лион у Паризу, након што је откривена боца са азотним оксидом.
Из полиције наводе да је реч о уобичајеној интервенцији, преноси "Фигаро".
Раније данас Версајски дворац евакуисан је због дојаве о бомби, јављају француски медији позивајући се на полицијске изворе.
Додаје се да ће услед анонимне дојаве дворац бити затворен до краја дана, а полиција је прегледала палату и дворску башту, рекао је портпарол полиције, преноси АП.
Нешто раније у току дана, и чувени музеј Лувр затворен је због претње бомбом, пренела је француска ТВ БФМ позивајући се на изворе из полиције.
Полиција је брзо стигла на лице места, око поднева, а посетиоци су хитно морали да напусте зграду.
Информацију о затварању Лувра објавила је и управа музеја на платформи X (Твитер), па ће музеј остати затворен до краја дана.
"Из безбедносних разлога, Лувр је затворен за данас. Посетиоцима који су купили карте биће надокнађени трошкови", истакли су из Лувра.
Француска је од петка увече подигла ниво безбедности на највиши степен, након убиства учитеља Доминика Бернара, кога је насмрт избо младић испред гимназије у Арасу. У том инциденту још три особе су тешко повређене, укључујући нападача.
Овај чин је у Француској проглашен "исламским тероризмом", а председник Емануел Макрон је наредио мобилизацију 7.000 војника како би се појачале безбедносне патроле у земљи, наводи АП.
Свих 7.000 војника ће бити распоређени по земљи до понедељка увече, а ако треба и после тог периода, прецизирали су из Јелисејске палате.
Министар унутрашњих послова Француске Жералд Дарманен рекао је у петак да је напад у Арасу повезан са догађајима на Блиском истоку, где Израел води војну офанзиву против Хамаса, палестинске милитантне организације, која је прошле суботе извршила нападе на Израел.
Музеј Лувр у Паризу  - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Људи у паници беже из Лувра: Чувени музеј у Паризу евакуисан због дојаве о бомби /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала