- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Украјински фудбалер побегао у Русију

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
Пратите нас
Фудбалер Шахтјора Александар Распутко није желео да се врати у Украјину после гостовања омладинског тима против белгијског Антверпена. Пријавио се на аеродрому, искључио телефон и нестао. Према бројним наводима, отишао је у Русију.
Наводно, Распутко није подржавао општеприхваћене ставове у Украјини, што је изазвало сукобе са саиграчима. Такође напомиње да родитељи 19-годишњег фудбалера живе у Доњецку и држе се проруске позиције.
Према другој верзији, играч није могао да се договори о новом уговору са клубом, а тренутни услови играња за Шахтјор му нису одговарали.
Поред тога, напомиње се да је фудбалер отишао преко Истанбула у Русију.
Прес служба украјинског Шахтјора потврдила је да је омладински репрезентативац Александар Распутко нестао после утакмице Омладинске лиге.

„Потврђујемо чињеницу да се Александар Роспутко није вратио у Украјину после меча са Антверпеном. Играч је добио карту за укрцавање, пријавио је кофер и није се појавио да уђе у авион. Клуб се нада да ће се играч вратити у блиској будућности. Обратили смо му се званичним писмом са захтевом да се врати на локацију тима у року од пет дана. Ако се не врати, уговор ће бити раскинут кривицом играча. Клуб задржава право да захтева новчану надокнаду од играча“, стоји у саопштењу.

Додаје се и следеће:
„Играч мора да одговара као запослени у клубу и као држављанин Украјине који је прекршио услове уговорних односа и одредбе правила за прелазак границе уколико се благовремено не врати у земљу“, истиче се.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
СПОРТ
Коначна одлука – брише се 4:3 и уписује 3:0 за Звезду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала