- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакови историјски бројеви

© AP Photo / Frank Franklin IIНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
Пратите нас
У протекле три године Новак Ђоковић трпео је велику неправду, али и обарао невероватне рекорде и исписивао нове странице тениске историје. Такав парадокс готово да је незапамћен у спорту, али када је реч о српском асу све је могуће па тако и маестралан скор од 65 победа и само три пораза на Гренд слемовима.
У 2021. години Новак Ђоковић имао је прилику да освоји Календарски Гренд слем, односно да дође до трофеја на сва четири највећа тениска турнира. После титула на Аустралијан опену, Ролан Гаросу и Вимблдону, да комплетира ризницу спречио га је Данил Медведев, руски тенисер, у финалу УС Опена.
Наредна година ако се узме у обзир у каквој је Новак форми био била би још успешнија за најбољег тенисера света, међутим у Аустралији и Америци било му је забрањено да игра.
Једини пораз на Гренд слему те сезоне уписао је против Рафаела Надала који га је елиминисао у четвртфиналу Ролан Гароса. Међутим и те сезоне српски ас није остао без пехара јер га је освојио на Вимблдону.
Током сезоне која је још увек актуелна српски ас надоместио је све што је пропустио. Доминирао је на Аустралијан опену и Ролан Гаросу, али га је Карлос Алкарас спречио да освоји и Вимблдон. УС Опен још једном је био место успеха за српског аса где је подигао и трећи пехар.
Када се све сабере маестрални Ђоковић избројао је у периоду од 2021. до 2023. године 65 победа на највећим турнирима, а уписао је само три пораза.
Статистика каже да је Новак освојио четири од последњих пет Гренд слемова, односно седам од последњих десет на којима је играо.
Српски ас славио је у 34 од последњих 35 мечева када је реч о највечим турнирима.
Најбоље од свега је чињеница да Новак не намера да стане. Док му многи предвиђају скори крај каријере, српски ас упорно покушава да стави до знања да ће играти докле год се осећа добро, а чини се да се тренутно осећа никад боље.
Тениске лоптице - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
СПОРТ
Ђоковић остаје шампион – отказан турнир у Тел Авиву
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
СПОРТ
Рубљов преко „бугарског Федерера“ до финала Шангаја!
Тениска репрезентација Русије (Хачанов, Медведев, Рубљов) - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
СПОРТ
Очекују се добре вести за руске тенисере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала