- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Приче о истовременом рату Америке против Русије и Кине - бесмислица

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
Пратите нас
Препоруке Конгреса САД за припреме за истовремени рат против Русије и Кине, које су такође нуклеарне државе, не могу се назвати здравим мислима. То су бесмислице којима конгресмени, највероватније, просто плаше једни друге, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Не мислим да људима са здравим разумом таква мисао треба или може да падне на памет. Али ако се она појави, то нас приморава само да будемо опрезни. Утолико пре што хоће да ратују истовремено и с Русијом, и с Кином. Бесмислица, наравно. Не мислим да је све то озбиљно. Мислим да тако једни друге просто плаше“, рекао је Путин у интервјуу за канал „Русија 1“.
Путин је истакао да би рат САД против Русије или Кине био потпуно другачији од специјалне војне операције, јер је реч о нуклеарним силама.
„Сви се спремамо за рат, јер следимо познати древни принцип: ако хоћете мир, припремите се за рат. Али ми полазимо од тога да ми желимо мир“, истакао је Путин.
У недавно објављеном извештају међупартијске комисије Конгреса САД наведено је да су нуклеарне снаге САД лоше припремљене за потенцијални сукоб с Русијм и Кином и да су им потребне количинске и структурне промене.
Нуклеарни сукоб с Русијом и Кином аутори истраживања су означили као „све вероватнији“, уз напомену да одлуке о снагама за обуздавање треба донети већ сада како би САД биле спремне за „егзистенцијалне“ изазове који ће се појавити у периоду од 2027. до 2035. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала