Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Курти за Србе увео и специјалну полицијску јединицу за облачење

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПретрес специјалаца тзв. косовске полиције у Косовској Митровици
Претрес специјалаца тзв. косовске полиције у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
Пратите нас
Диктаторски режим Аљбина Куртија, након што Србима укида свако људско право, наставља да измишља нове разлоге за малтретирање Срба, саопштила је данас Српска листа поводом привођења младића који је носио мајицу са мотивима српских манастира.
Сада су, како се наводи, установили и „специјалну полицијску јединицу за облачење“, која има намеру да одреди шта ће Срби облачити када излазе из својих кућа.
„Док се широм Косова и Метохије налазе билборди на којима се величају они којима се суди у Хагу због ратних злочина, мајица са мотивима српских манастира на грудима Стефана С. из Дријена се третира као провокација на етничкој основи!?“ нагласила је Српска листа.
Како је наведено, они исти манастири, којима Куртијев режим негира српски карактер и припадност Српској православној цркви, очигледно су следећи на листи у Куртијевом плану за прогон српског народа.
Српска листа захтева од међународних представника да изађу из стања хибернације и реагују на свакодневно малтретирање наших грађана.

„Да захтевају да се нормалност врати на север Косова и Метохије, а у том смислу најхитније престане прогон српског народа, отвори административни прелаз Јариње и омогући слободан проток људи, робе, медицинских материјала и лекова, чиме ће се колико толико смањити притисак на наше грађане“, каже се у саопштењу.

„Ћутање међународних представника на свакодневно шиканирање грађана их ставља у исту раван са диктаторским Куртијевим режимом, те ће и одговорност за положај српског народа бити, колико на Куртију, толико и на њима“, закључила је Српска листа.
Тзв. косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СРБИЈА
Куртијева полиција ухапсила српског младића због мајице са мотивом манастира
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала