- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус донео злато за Србију – и запевао „Боже правде“: „Србија је у мом срцу“

© Sputnik / Лола ЂорђевићВладимир Мирончиков
Владимир Мирончиков - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
Пратите нас
Руски боксер који наступа за Србију Владимир Мирончиков освојио је златну медаљу на Евро купу одржаном у Будви, а бронзане медаље су на истом такмичењу освојили и Алмир Мемић и Владан Бабић.
Мирончиков, освајач бронзе на Првенству света 2021. у Београду, исковао је ново злато за Србију.
На премијерном и јединственом такмичењу, ЕУБЦ Елите Евро купу које се одржавало од 8. до 15. октобра у Будви и окупило 30 земаља света, селекција Србије је освојила три одличја и имала изузетно запажен наступ.
Мушку бокс селекцију Србију на Евро купа у Будви представљали су: Вахид Абасов - 67 кг, Алмир Мемић - 75 кг, Владимир Мирончиков - 80 кг, Владан Бабић - 92+ кг, Павел Федоров - 63,5 кг. Боксери су били предвођени тренером Болатом Нијазимебтовим и селектором сениорске репрезентације Миланом Пиперским.
У категорији до 80 кг Мирончиков на старту такмичења савладао је Грка Михаила Цамалидиса, за пласман у полуфинале борио се против Италијана Салватореа Кавараља, у полуфиналу елиминисао је представника Црне Горе Петра Марчића, док је у финалу декласирао Словака Андреја Семеза.
Финални мечеви одржани 14. октобра на Тргу испред Старог града у Будви.
Мирончиков је после убедљиве победе и освајања злата у срцу туристичке метрополе Црне Горе запевао српску химну на победничком постољу.
"Србија је у мом срцу и на сваком такмичењу свим снагама и максималном мотивацијом борим се за медаљу. Овај пут био сам на висини задатка и такмичење завршио на победничком постољу што ме посебно радује јер сам могао да певам химну “Боже правде”. Идемо даље, наредно такмичење је "Златна рукавица" у Чачку где такође имам највише могуће амбиције", рекао је Мирончиков после тријумфа у Будви.
Наградни фонд за боксере првог Евро купа у боксу за сениоре износио је чак 455.000 евра. Бронзана медаља износила је 5.000 евра, сребро 10.000 и злато 15.000 евра. Новчане награде су највеће до сад од свих европских такмичења, што је и резултирало високим одзивом репрезентација и најквалитетнијих боксера у свим категоријама у Европи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала