- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Четворици Срба додељене награде „Златни витез“ у Москви

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелимир Радуловић
Селимир Радуловић - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2023
Пратите нас
У Москви су данас додељене награде и дипломе 14. Међународног Словенског књижевног форума „Златни витез“. Додељено је преко 50 награда и диплома у седам категорија.Као и увек, међу лауреатима има Срба.
Владика моравички Антоније је за књигу „Oдноси Српске и Руске Православне Цркве 1945-1950. на основу докумената из руских архива" добио награду "Златни витез" у категорији Историја словенских народа.
Селимир Радуловић је за антологију „Златни век српског песништва“ добио награду „Златни витез“ у категорији Књижевне студије.
Горан Петронијевић је за књигу "НАТО на суду историје" добио Златну диплому у категорији Историја словенских народа.
Слободан Стојичевић је за књигу „Хибридни рат против Српске Православне Цркве“ добио Златну диплому у категорији Публицистика.
Награде и дипломе „Златни витез“ додељује Међународни словенски форум уметности „Златни витез“ на чијем је челу од оснивања велики руски филмски уметник и културни прегалац Николај Бурљајев. Организација „Златни витез“ постала је једна од најпрестижнијих у културном животу Русије и Словенског света.
Бурљајев је и депутат руске Думе, али и велики пријатељ Србије.
Осим награда Књижевног форума, у оквиру „Златног витеза“, награде додељују и Филмски форум, Позоришни форум, Музички форум, Ликовни форум, а додељују се и награде за борилачке вештине, преноси портал Србратство.ру.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала