Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Селаковић уручио борачку Споменицу породици страдалог полицајца на Космету /фото/

© Sputnik / Бобан НововићСелаковић уручио Борачку споменицу Милици Перовић, мајци Срђана Перовића који је погинуо на Косову и Метохији борби против албанских терориста.
Селаковић уручио Борачку споменицу Милици Перовић, мајци Срђана Перовића који је погинуо на Косову и Метохији борби против албанских терориста. - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2023
Пратите нас
Министар рада и социјалног старања Републике Србије Никола Селаковић вечерас је у Подгорици уручио Борачку споменицу Милици Перовић, мајци Срђана Перовића који је погинуо на Косову и Метохији 1998. године у борби против албанских терориста.
Селаковић је истакао да је по налогу предсједника Србије Александра Вучића задужен за бригу о породицама страдалих бораца, посебно онима који су погинули на Косову и Метохији у борбама против албанских терориста.
Он је истакао да се Србија сјетила својих јунака и прекинула вишедеценијску амнезију, те да је почело „клупко да се одмотава“.

„Србија се сетила бесмртног Срђана Перовића. Почели смо духовно обнављамо и постављамо ствари које нас чине Србима, за своју Пећ, за своје Косово и српски народ, и за српске државе“, рекао је Селаковић.

Он је нагласио да је Борачка споменица потврда да Србија брине о својим борцима, како оним који су живи, тако и онима који су своје животе дали за отаџбину.
Из Министарства за рад и социјално старање појашњено је да породица Срђана Перовића није имала никакав статус у Црној Гори, односно није била препозната као породица палог борца. Залагањем министра Селаковића то је откривено и Министарство је помогло да се та неправда исправи.
"Након породице Перовић почели смо да налазимо још таквих породица и да радимо на томе да им се статус реши", закључује се у саопштењу.
© Sputnik / Бобан НововићМајка Срђана Перовића на додели Борачке споменице
Мајка Срђана Перовића на додели Борачке споменице - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2023
Мајка Срђана Перовића на додели Борачке споменице
Селаковић је додао да је лик Срђана Перовића осликан на фесци косовских новомученика у цркви код Краљева.
Перовић је био припадник интервентне јединице МУП-а Србије, а мученички је страдао у селу Лође, код Пећи, након што су га заробили и мучили албански терористи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала