- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић уручио захвалнице Новаку Ђоковићу, Петру Божовићу, Весни Дедић...

© Фото : Sputnjiku ustupio KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE/SasaMaticДритан Абазовић са добитницима захвалница
Дритан Абазовић са добитницима захвалница - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
Пратите нас
Предсједник Владе Црне Горе и координатор Министарства вањских послова Дритан Абазовић уручио је вечерас захвалнице представницима црногорске дијаспоре и исељеницима, на пригодној свечаности коју је организовала амбасаде Црне Горе у Републици Србији.
Како је саопштено из Владе, ради се о првом догађају овакве врсте који се одржава у Црногорској кући у Београду.
Добитници ове плакете из области здравства су проф. др Цане Тулић, проф. др Васо Антуновић, академик, проф. др Милика Ашанин, проф. др Хакија Башић, затим из области културе Весна Дедић, Манојло Мањо Вукотић, Петар Божовић и Сергеј Ћетковић. Из области спорта, захвалницу је добио свјетски познати тенисер Новак Ђоковић и његова породица, у чије име је свечаности у Црногорској кући присуствовао отац Срђан.
„Представља ми неизмјерну част и понос што вечерас, први пут, у Црногорској кући, у вашој кући, додјељујемо ова признања. Ово је само почетак односа државе који треба да се мијења према њеним грађанима и грађанкама. За допринос у разним сферама који сте остварили у држави Србији, нашем најближем и најдражем сусједу, у земљи са којом имамо посебне односе и везе, и у жељи да их саткамо и са свим осталим комшијама и земљама свијета, мала Црна Гора, земља сунца, забаве и вина, земља предодређена да заступа мир и толеранцију, жели да вам искаже захвалност“, нагласио је Абазовић.
Он се захвалио свим грађанима који живе ван граница Црне Горе, јер, како каже, они изнова показују колика је њена права величина - много већа од броја њених становника или површине њене територије.
„Мисија свих окупљања је да будемо бољи људи, да будемо ближи једни другима, јер једни без других не вриједимо, а једни са другима можемо остварити многе добре ствари“, закључио је премијер Абазовић.
Иницијатива за организацију наведеног догађаја покренута је од Амбасаде, у циљу афирмације и снажења видљивости доприноса које истакнути представници црногорске дијаспоре и исељеника пружају у контексту промоције Црне Горе. Такође и афирмације њених интереса и јачања веза са Републиком Србијом кроз допринос и остварења у здравственој, економској, културној и спортској сфери.
„По основу претходно обављених ширих консултација са представницима црногорских исељеника у Републици Србији, амбасада је дефинисала списак од девет најистакнутијих љекара, академика, књижевника и културних посленика, цијенећи да ће уручење ове врсте признања представљати адекватну верификацију досадашњих остварених резултата и пружити додатни допринос развоју веза са бројном заједницом дијаспоре-исељеника у Републици Србији“, саопштено је из Владе.
Срђан Ђоковић: Абазовић је мој четврти син, вратио је имовину цркви
Срђан Ђоковић, који је захвалницу примио у име сина Новака, захвалио се премијеру Абазовићу назвавши га својим четвртим сином.
„Дритан Абазовић је, док сам ја жив, и мој син и мој брат... Он је у ствари мој четврти син, пошто већ имам три. То што је вратио имовину цркви, то је за понос и дику. Свака му част и њему и његовој породици. Он је и дио моје породице“, поручио је Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала