- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Кина за разлику од Запада спремна за јачање сарадње са малим земљама без условљавања

© Tanjug / FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJAМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
Пратите нас
Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да потписивање низа споразума између Србије и Кине данас у Пекингу, од којих је најважнији Споразум о слободној трговини, потписан у присуству председника Србије Александра Вучића и кинеског председника Си Ђинпинга, представља велики успех Србије и њено значајно уважавање од Кине.
"То у исти мах говори и показује колико опет политике са Запада нису коректне. Захваљујући одржавању добрих односа Србије и Кине, Александра Вучића и Си Ђинпинга, Србија са Кином бележи велики напредак у свим областима где постоји сарадња, те је тако иницијатива "Појас и пут" донела даљи напредак у сарадње ове две пријатељске земље", истакао је Додик.
Он је навео да су Вучић и Си и овог пута потврдили нераскидиве пријатељске везе две државе, поносни на сарадњу и резултате које су постигли, укључујући и данашњи Споразум о слободној трговини.
"Овај споразум представља нови залет у привредном развоју Србије што је још једна потврда добре политике коју води Александар Вучић", нагласио је Додик за Срну.
Према његовим речима, овај споразум ће означити наставак јачања изузетно добре сарадње и развоја односа Кине и Србије на добробит обе земље, а посебно њихових становника.
Додик је истакао да је ово уједно и потврда да је Кина велика светска сила која је спремна за јачање сарадње и са малим земљама без постављања било каквих услова за разлику од појединих западних земаља.
Која све врата отварају Србији нови споразуми са Кином погледајте у емисији "Свет са Спутњиком":
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала