- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић: Не бих волeо да је Пицула злоупотребљен

© AP Photo / Misha JaparidzeТонино Пицула
Тонино Пицула - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
Пратите нас
Коментаришући захтеве посланика Европског парламента Тонина Пицуле који је казао да би било добро одложити попис у Црног Гори, председник Црне Горе Јаков Милатовић је рекао да не би волео да се та тема политизује, као и да "не би желео да је Пицула злоупотребљен од локалних политичара да буде њихов микрофон".
“Имамо јасне ставове Еуростата, који је пре пар дана рекао да сматра да је МОНСТАТ спреман да спроведе попис на исправан и законски начин. Не бих волео да се ова тема политизује, Црна Гора је довољно демократски зрела да спроведе попис и треба да се стави фокус на друге резултате пописа“, истакао је Милатовић.
Он напомиње да фокус треба ставити на то колико људи живи у Црној Гори и какве су демографске карактеристике становништва, на информације које су, како је рекао, потребне да би у наредном периоду "знали да доносимо неке пуно квалитетније политике за живот наших грађана".

"Позив на бојкот пописа је позив на противзаконито деловање“, истакао је Милатовић.

Како је навео, добро је што су добили "обрисе како би Влада требала да изгледа“, али да није добро што у њој неће бити представника Бошњачке странке, преноси подгорички Дан.
„Ја сам говорио да је Црној Гори потребна инклузивна и стабилна влада. Није добро што ће влада бити мањинска, јер након избора 2020. трећи пут имамо мањинску владу, то показује да нисмо довољно демократски зрели да направимо владу која ће имати већинску подршку у парламенту“, рекао је он.
Милатовић сматра да је добра ствар што ће Црна Гора добити владу која ће имати подршку значајног броја посланика.
„То је она влада која би могла са подршком у парламенту да направи крупан корак у именовању у правосуђу. То је неопходно за значајнији корак на ЕУ. Има добрих, има мање добрих ствари, али добро да ће Црна Гора коначно након избора који су били пре четири месеца, добити владу“, рекао је.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала