- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Руска резолуција о прекиду ватре на Блиском истоку није усвојена због Вашингтона и Запада

© Sputnik / Evgeny BiyatovРуско министарство спољних послова
Руско министарство спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
Пратите нас
Ставови Вашингтона и Запада онемогућили су да се донесе природна и логична одлука о хуманитарном прекиду ватре у Појасу Газе како је било предвиђено нацртом руске резолуције у Савету безбедности УН, саопштили су у руском Министарству спољних послова.
"Како је показало јучерашње гласање управо су ставови Вашингтона и других западних престоница онемогућили да се усвоји природна и логична одлука која је у актуелним услова апсолутни хуманитарни императив и морални дуг свих одговорних чланова међународне заједнице", наводи се у саопштењу.
Како се истиче, Запад није узео у разматрање хуманитарне аргументе, норме међународног права, суштинске узроке нерешавања палестинског проблема на шта је Москва последњих година континуирано упозоравала.
"Све се то дешава а да СБ УН не предузима ништа, он је парализован, баш као и раније блискоисточни квартет међународних посредника у саставу: Русија, САД, ЕУ и УН, док појединачне земље испољавају своје користољубиве интересе а њихове једностране акције не само да су окончане тоталним крахом него су довеле до велике ескалације насиља на Блиском истоку", наводи се у саопштењу Министарства.
Такође се напомиње да у СБ УН није могуће одржати отворену седницу о ситуацији на Блиском истоку нити организовати консултације делегација са заинтересованим земљама.
Подсетимо, Савет безбедности УН није усвојио руски нацрт хуманитарне резолуције којом се позива на прекид ватре у зони палестинско-израелског сукоба.
Седница СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
РУСИЈА
Показало се ко је за мир: СБ УН није усвојио руску резолуцију о Гази и Израелу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала