- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Милошевић се огласио после дебакла: Кривица је моја

© AP Photo / Dave ThompsonСаво Милошевић
Саво Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
Пратите нас
Саво Милошевић, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине, преузео је кривицу за пораз од Португалије резултатом 5:0 у осмом колу квалификација за Европско првенство.
После победе над репрезентацијом Лихтенштајна, веровао је Саво Милошевић да са селекцијом Босне и Херцеговине може да пружи бољи отпор Португалији, али догодио се дебакл.
„Мени је ово све без обзира на квалитет Португала било изненађење. Можда сам ја највећи кривац за све што се десило. Одговорност и кривица за ово све вечерас је апсолутно моја, али за кратко време нисам могао све да препознам. Енергетски и физички нисмо могли да парирамо Португалији. Они су други ниво, али то нема везе. Нисмо били на свом максимуму. Нисмо стигли ни фаул да правимо. Нисмо стигли у дуеле“, рекао је Милошевић после тешког пораза.
Први гол за Португалију у Зеници постигао је из пенала већ у петом минуту Кристијано Роналдо, а онда су се до краја полувремена у стрелце редом уписивали поново Роналдо, затим Фернандеш, Кансело, Феликс па је тако „петарда“ пукла за само 41 минут.
„Пре неколико дана је било доста добро, али очигледно да немамо снаге за две утакмице у само три дана. Било је тешко држати ниво са Португалијом, а на све то се на нашу штету сложио и тај рани гол. Колико год ово било болно, рекао сам момцима да су у другом полувремену одиграли на карактер“, рекао је Милошевић.
Нови селектор истиче да је кратко на клупи и да му је потребно још времена како би увидео све грешке.
„Ја сам овде седам дана и могу да направим анализу тек на основу њих, па да онда кажем шта је реална ситуација и да то поправимо у следећим окупљањима. Имали смо договор да стојимо више, с обзиром на брзину коју имамо и ми и они. То су ствари које бих требао да препознам... Одговорност за пораз је моја, али кратко је времена да бих те ствари могао да препознам у првој седмици рада са играчима. Суштински нисмо имали дефанзивни баланс у тиму. Играти озбиљне утакмице без иједног дефанзивног везног играча је јако тешко. Цимирота и Пјанића смо жртвовали за те позиције, то је срж тима. Остајала нам је задња линија на ветрометини због тог лошег баланса“, објаснио је Милошевић.
Босна и Херцеговина налази се на петом месту у групи Ј, па су тако све наде већ усмерене ка баражу који се игра наредне године.
„Сад је јасно да ћемо пут до Европског првенства морати да тражимо кроз бараж. Утакмице против Луксембурга и Словачке послужиће као припреме. Значиће изузетно да се још једном окупимо пре одлучујућих мечева“, закључио је Милошевић.
Фудбалери Босне - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2023
СПОРТ
Катастрофа Милошевићеве Босне – „петарда“ у Зеници за 41 минут!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала