- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Слика која западне политичаре може довести до срчаног удара: Орбан у Путиновој резиденцији у Кини

© Sputnik / Алексеј Никољски / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и премијер Мађарске Виктор Орбан на састанку у Москви
Председник Русије Владимир Путин и премијер Мађарске Виктор Орбан на састанку у Москви - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
Пратите нас
Састанак руског председника Владимира Путина и мађарског премијера Виктора Орбана одржан је у Пекингу, саопштио је дописник телевизије "Русија 1".
"Упркос чињеници да су у данашњим геополитичким условима могућности за одржавање контаката и развој односа веома ограничене, ипак не може а да не изазове задовољство што се одржавају и развијају наши односи са многим европским земљама. Једна од тих земаља је и Мађарска", рекао је руски председник на почетку састанка са мађарским премијером.
Орбан је заузврат истакао да Мађарска никада није желела конфронтацију са Русијом.
"Било је тешких сусрета, али никад тако тешких као овај. Никада раније нисмо били у тако тешкој ситуацији. Мађарска никада није хтела да се конфронтира са Русијом, напротив, циљ Мађарске је увек био да успостави и прошири контакте. И то смо успели“, рекао је он.
Он је рекао да Мађарска ради све што може да спаси руско-мађарске везе.
Састанак се одржава у резиденцију која је привремено уступљена Путину.
Дописник руске телевизије Павел Зарубин објавио је на телеграм каналу снимак резиденције и коментар сусрета: „Ове слике могу неке западне политичаре довести до срчаног удара. На преговоре са Путином дошао је лидер једне од европских држава: премијер Мађарске. И оно што је важно је да састанак није био на маргинама самита; Орбан је дошао у Путинову резиденцију".
Трећи форум „Појас и пут“ одржаће се у Пекингу 17. и 18. октобра. Главни гост форума биће председник Русије Владимир Путин који ће се састати са кинеским преседником Си Ђинпингом. „Појас и пут“ је међународна иницијатива Кине за унапређење постојећих и стварање нових трговинских и транспортних коридора који повезују више од 60 земаља Централне Азије, Европе и Африке. Циљ пројекта је да унапреди развој трговинских односа између поменутих земаља и Кине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала