- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сујета над сујетама – Атаману смета „љубљење руке“ Обрадовићу: „Увредило ме је“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕргин Атаман
Ергин Атаман  - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2023
Пратите нас
Ергин Атаман, кошаркашки тренер који је игром случаја постао двоструки шампион Европе са Ефесом, нашао се увређеним јер је његов наследник на клупи тог клуба пољубио руку Жељку Обрадовићу.
Моменат који је за Атамана, сада тренера Панатинаикоса, где је управо Обрадовић оставио највећи траг, догодио се у пријатељској утамици Ефеса и Партизана.
Ердем Џан се уочи почетка утакмице поклонио Обрадовићу и пољубио му руку у знак поштовања.
Поступак којим је Џан потврдио колика је тренерска величина Обрадовић ударио је на сујету Атаману који годинама уназад жели да се „измери“ са српским тренером.
„Увредило ме је то што је он као тренер Ефеса јавно пољубио руку тренера који је велики ривал Ефеса. Наравно, треба да постоји поштовање, ја имам велико лично поштовање према Ајдину Орсу, али му никада нисам љубио руку у јавности“, навео је Атаман.
Колико је тренер Џан скроман сведочи и чињеница да је после представљања у Ефесу, када су га медији упоредили са Атаманом, рекао да то не треба да се ради, а потом је и позвао Атамана да би му рекао како није мислио ништа лоше.
Али, арогантни Атаман је и на то имао коментар.
„Рекао сам му да мора да пази шта говори“, навео је Атаман.
Да он има лични проблем са одлуком Ефеса да Џану повери клубу потврдио је и наредном изјавом.
„Лепо је што су му дали шансу, али бих волео да је мој асистент Јакуп Секизкока добио шансу да води клуб. Он је заслужио да буде тренер Ефеса, заједно смо имали успехе и створили идеју у Ефесу, делимо идеје и размишљања, али клуб на крају доноси одлуке“, истакао је Атаман.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала