Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Си Ђинпинг: Србија је челични пријатељ, подржавамо суверенитет и територијални интегритет

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаСи Ђинпинг
Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2023
Пратите нас
Кинески председник Си Ђинпинг изјавио је након састанка са председником Србије Александром Вучићем да је Србија "челични пријатељ" Кине, а да су билатерални односи последњих година издржали промене у међународном пејзажу и да су пример како треба да изгледају пријатељски односи Кине са европским земљама.
Он је нагласио да Кина чврсто подржава Србију у очувању националног суверенитета и територијалног интегритета и да је спремна да настави да јача стратешку синергију са Србијом како би традиционално пријатељство две земље преточило у више плодова практичне сарадње, објавила је агенција Синхуа, а преноси Си-Си ТВ.
"Билатерална сарадња у областима као што су инфраструктура и производни капацитети дала је плодне резултате, а дубина, ширина, квалитет и ефикасност практичне сарадње континуирано се побољшавају", рекао је Си, након састанка са Вучићем који борави у Пекингу на трећем Форуму за међународну сарадњу Појас и пут.
Према његовим речима две стране, суочене са дубоким променама у свету које, како каже, нису биле виђене у једном веку, требало би да посматрају билатералне односе из стратешке и дугорочне перспективе и да чврсто подрже међусобне суштинске интересе и развојне путеве.
Погледајте и какве је поруке руски председник Владимир Путин упутио са маргина форума "Појас и пут":
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала