- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Формирано Управљачко тело за пројекат Српске и Србије у Доњој Градини

CC BY-SA 3.0 / Micki/cropped photo / Смерокази ка гробним пољима Тополе, Јасен, Храстови, Кошуте, Тишинa у спомен-парку Доња градина
Смерокази ка гробним пољима Тополе, Јасен, Храстови, Кошуте, Тишинa у спомен-парку Доња градина
 - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
Пратите нас
Влада Републике Српске донела је данас Одлуку о оснивању заједничког управљачког тела за реализацију пројекта Влада Србије и Републике Српске на изградњи меморијалних центара посвећених јасеновачким жртвама у Доњој Градини и Београду.
У Управљачко тело, као представници Републике Српске, именовани су Милорад Додик, председник Републике Српске, Радован Вишковић, председник Владе Републике Српске и Ненад Стевандић, председник Народне скупштине Републике Српске.
Одлуком Владе формиран је и заједнички Одбор за реализацију одлука Управљачког тела за изградњу меморијалних центара чији је задатак да припреми детаљан план активности за изградњу и одржавање два меморијална центра, да прати спровођење тих активности, да организује догађаје и активности које се тичу меморијалних центара, као и да промовише њихов значај у јавности, наводи се у саопштењу Владе Републике Српске.
За коопредседника Оперативног одбора из Републике Српске именован је Данијел Егић, министар рада и борачко-инвалидске заштите.
У Оперативни одбор именовани су и Данијел Драгичевић, шеф кабинета председника Републике Српске, Жељка Стојичић, министар просвете и културе, Зора Видовић, министар финансија, Бојан Випотник, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Тања Тулековић, директор ЈУ "Спомен –подручје Доња Градина", Раденко Рељић, начелник општине Козарска Дубица, саопштено је из Владе Српске.
Оснивање поменутих радних тела дефинисано је раније потписаним Меморандумом о сарадњи на реализацији пројекта изградње два меморијална центра посвећена Јасеновачким жртвама, закључује се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала